Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че руските сили са разрушили ключова

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че руските сили са разрушили ключова
Коментари Харесай

Зеленски с лоши новини от освободения Херсон

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че съветските сили са разрушили основна инфраструктура в Херсон, преди да избягат оттова, предадоха международните организации, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Преди да избягат от Херсон окупаторите унищожиха цялата сериозно значима инфраструктура - връзки, водоснабдяване, електроснабдяване, отопление ", съобщи той.
-->
" Руснаците на всички места имат една и съща цел, да унижат хората допустимо най-вече. Но ние ще възстановим всичко, вярвайте ми ", добави Зеленски в среднощното си послание.

Зеленски съобщи, че украинските сили са обезвредили и 2000 експолозиви, снаряди и мини в града. Той заяви, че украинските сили са отвоювали контрола върху близо 60 обитаеми места в Херсонска област.

Около 200 украински служители на реда са ситуирани в този момент в Херсон, с цел да документират, както съобщи ръководителят на националната полиция Игор Клименко, закононарушенията на съветските окупатори и да повдигнат пропускателни пунктове по пътищата, съобщи Франс прес.

Относно Донецка област в среднощното си послание Зеленски съобщи, че там се водят яростни сражения и че там е същински пъкъл. " Но нашите елементи пазят безстрашно, те оказват опозиция на ужасяващия напън на окупаторите, резервират нашите отбранителни линии ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР